Heb je één antivirusprogramma? Dat is voldoende!

Dat het belangrijk is om een antivirusprogramma te gebruiken op jouw computer, is al langer bekend. Echter, wat velen niet weten is dat het niet nodig is om meerdere antivirusprogramma’s te installeren. Veel mensen doen dit namelijk wel, waarschijnlijk omdat zij denken dat hun computer op deze manier beter beschermd is tegen schadelijke programma’s. Echter, wat veel mensen niet weten, is dat het installeren van meerdere antivirusprogramma’s kan leiden tot de afname van de algehele beveiliging van de computer en het vertragen van het systeem. Eigenlijk is het dus niet goed om meerdere antivirusprogramma’s te installeren, maar is het beter om slechts gebruik te maken van één virusscanner.

Of je nu een betaalde virusscanner gebruikt, een internet security pakket voor jouw computer hebt afgesloten of een ander beveiligingsprogramma gebruikt voor jouw computer: één systeem is voldoende om jouw computer te beschermen. Zo zorgen meerdere programma’s er niet alleen voor dat jouw computer langzamer wordt, maar ook dat er problemen ontstaan. Hierbij kun je denken aan onverklaarbare blauwer schermen, vastlopende programma’s of zelfs een crashende computer. Daar komt nog bij dat meerdere antivirusprogramma’s elkaar steeds controleren, waardoor de programma’s niet meer optimaal werken en dus virussen door kunnen laten.

 

antivirusprogramma's

Gebruik maar één virusscanner

Om ervoor te zorgen dat alle virussen worden opgemerkt voor deze jouw computer infecteren en jouw computer niet langzaam wordt door het installeren van een virusscanner, is het belangrijk om maar één virusscanner te gebruiken om jouw computer te beschermen. Heb je net een laptop of computer gekocht? Dan staat hier vaak al een antivirusprogramma op. Pas als dit programma niet meer werkt, bijvoorbeeld omdat de probeerversie van de virusscanner verlopen is, installeer je een nieuwe virusscanner.

Wil je gratis hulp bij het installeren, verwijderen of opnieuw installeren van een antivirusprogramma? Neem dan een kijkje op het forum van PC Web Plus door op onderstaande afbeelding te klikken, want op dit forum lees je alles over antivirusprogramma’s.

%d bloggers liken dit: